Openbare ruimte & Veiligheid

Straatnamen

Ook in Dordrecht is er een unieke motie op het gebied van straatnamen ingediend. Twaalf vrouwen uit de raad pleitten er in de gemeente voor dat de straatnamencommissie meer vrouwen benoemen.

 

meer info

Seksuele intimidatie

De gemeente Enschede heeft zich aangesloten bij de campagne ‘Ben je oké? van kenniscentrum Rutgers en zet daarmee een volgende stap in de harde aanpak van seksuele intimidatie op straat. Al eerder pleitte VVD raadslid Malkis Jajan voor een verbod op straatintimidatie.

 

meer info

Straatnamen

In de gemeente Tynaarlo zijn van alle straten die vernoemd zijn naar mensen, vijf straten vernoemd naar vrouwen terwijl 37 straten de naam van een man dragen. Daarom hebben verschillende raadsleden van de gemeente een jaar geleden een motie ingediend voor meer straatnamen vernoemd naar vrouwen.

 

meer info

Veiligheid

In Zeist is vorig jaar de motie Safe Streets aangenomen. De gemeente spreekt daarmee uit “te doen wat in hun macht ligt om de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte, het uitgaansleven en het openbaar vervoer te waarborgen.”

 

meer info

Openbare toiletten

Weinig gastvrij. Dat vindt Anton Menkveld, fractielid van Kies Lokaal, van de binnenstad van Zutphen. Vooral voor vrouwen en mensen met een beperking. Daarom diende hij vorig jaar een motie in voor meer openbare toiletten.

 

meer info