Representatie in de politiek

Momenteel bestaat slechts 31% van de gemeenteraad uit vrouwen. Zie hieronder initiatieven van raadsleden en partijen die hier positieve verandering in brengen.

Meer vrouwen in de raad

Drie vrouwen uit de raad van Baarn willen de lokale politiek minder een mannenaangelegenheid maken. Zij organiseerden, met steun van de gemeenteraad, drie werkateliers voor vrouwen met interesse in de politiek.

 

meer info

Meer vrouwen in de raad

Jorien Migchielsen (D66), Marjolein Senden (PvdA) en Eva de Bruijn (GL) kwamen in 2020 met het initiatief ‘Raad zoekt vrouw’, om meer vrouwen in de Eindhovense politiek te krijgen. Ze stellen voor om de informatie over het gemeenteraadswerk te verbeteren en meer aandacht te geven aan opleidingsmogelijkheden en inwerktrajecten om de twijfels bij kandidaten te beperken.

 

meer info

Meer vrouwen in de raad

‘Er moeten meer vrouwen in de gemeenteraad’. Het is een wens die wel vaker wordt uitgesproken. In Goes heeft Saskia Verheij van D66 het initiatief genomen om daar nu concreet werk van maken. ‘Maar wel met een eerlijk verhaal, want het is niet altijd leuk en gezellig.’

 

meer info

Gelijke man-vrouw verhouding

Volt doet bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in minder plaatsen mee dan waar de partij op hoopte. 25 plaatselijke afdelingen hadden zich aangemeld, maar veel daarvan voldoen niet aan de eisen die Volt zichzelf stelt: een gelijke man-vrouwverhouding binnen de partijen.

 

meer info

Heb jij ook een goed voorbeeld?

Ben jij kandidaat voor de gemeenteraad en heb jij ook een goed voorbeeld op het thema representatie? Of is er in jouw gemeente al specifiek beleid op dit thema? Laat het ons weten, dan kunnen wij weer anderen inspireren!

Stuur een e-mail