Andere kieswijzers

Op 16 maart kunnen we niet alleen een punt maken van gendergelijkheid. Ook voor andere thema’s, onder andere op het gebied van gelijke kansen, is het een belangrijk moment. Andere organisaties zijn aan de slag gegaan om je zo goed mogelijk inzicht te geven in de standpunten van lokale partijen. Je vindt hieronder een overzicht. 

 

  • Stemwijzer – Wil je in het algemeen weten voor welke partij in jouw gemeente je moet gaan? Doe dan de stemwijzer! Helaas is deze niet voor elke gemeente beschikbaar. 
  • Rainbowvote – In de stemwijzer van COC Nederland kunnen lokale partijen aangeven hoe zij zich inzetten voor de rechten van LHBTI-personen. Ook kunnen zij hierbij aangeven of zij LHBTI-personen verkiesbaar stellen. 
  • Kleur de Kamer – Een initiatief dat kandidaats-raadsleden van kleur steunt, een aantal daarvan hebben ze op een rijtje gezet.
  • De Duurzame Kieswijzer – Wil je duurzaamheid meenemen in je stem? De Duurzame Kieswijzer geeft op zes belangrijke duurzame thema’s waar de gemeente invloed op heeft op een rijtje gezet. Er staat in waar je op kunt letten wanneer je een keuze maakt en er staan een aantal good practices aangegeven.